Directorul Bibliotecii Centrale Universitare din Iași şi soţia sa, găsiţi morţi de Crăciun

4739263

Bibliotecii Centrale Universitare şi soţia sa au fost găsiţi morţi în casă chiar în ziua de Crăciun. Criminaliştii cred că este vorba despre o crimă urmată de sinucidereAnchetatorii din Iaşi nu exclud nici varianta ca cei doi să fi fost ucişi.

Victimele au fost găsite fără suflare de către o rudă. A mers până la ei acasă pentru a vedea ce s-a întâmplat, de nu au mai ajuns la masa de Crăciun, scrie observator.tv.

Imediat au fost alertaţi criminaliştii care în scurt timp au început ancheta. Potrivit unor surse judiciare, femeia ar avea urme de violenţă pe corp, iar el ar fi fost găsit spânzurat.

Aceste indicii i-a făcut pe poliţişti să creadă că femeia a fost ucisă, apoi soţul ei, în vârstă de 41 de ani, s-ar fi sinucis.

Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva. Nimeni nu ştie ca cei doi să fi avut probleme. Nu aveau copii, iar vecinii spun ca nu i-au văzut niciodată certându-se.

Anchetatorii au găsit-o pe soţia directorului BCU, la mansardă,  strangulată cu o curea. Bogdan Maleon era spânzurat tot cu o curea, care era prinsă de un geam de la mansardă. Anchetatorii au luat în calcul ca variantă de lucru gelozia, scrie ziaruldeiasi.ro.

 “A fost primit un apel la serviciul 112 pentru o intervenție la domiciliul unei familii. La locul solicitării s-a deplasat echipajul SMURD terapie intensivă care a găsit cei doi soți de 42, respectiv 38 de ani, în stare de stop cardio-respirator instalat de mai multă vreme. Bărbatul era spânzurat de o grindă, iar femeia prezenta urme de strangulare și era pe podeaua aceleiași încăperi. Stopul era instalat de mai mult timp, probabil de câteva ore, astfel încât resuscitarea nu a fost indicată. S-a declarat decesul și s-a anunțat Poliția și Parchetul”, a declarat coordonatorul SMURD, prof.univ.dr Diana Cimpoiesu, citează hotnews.ro.

 

Bogdan Maleon era profesor și avea un CV pe care mulți îl privesc cu admirație. Acesta a fost profesor universitar doctor la Facultatea de Istorie de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar în 2015 a fost numit și director al Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu.

De asemenea, este autorul a numeroase articole și volume de specialitate.

A fost și Lector Univ, Dr. în perioada 2006-2009 și le preda studenților cursuri de Istorie Medievală Universală și Istoria Bizanțului, potrivit dcnews.

Potrivit informațiilor găsite în CV-ul său, acesta a obținut în 2007 și un premiu din partea Universității Alexandru Ioan Cuza pentru “cea mai valoroasă teză de doctorat susținută în 2006 în domeniul: Istorie”.

You may also like

Comments are closed.

By