Deputații ruși au votat: Jurnaliștii de la Radio Europa Liberă/Radio Libertatea și Vocea Americii nu vor avea acces în Dumă

C6CCC0B4-B75D-4655-98FE-4AA53E2DA95D_w1023_r1_s

Duma de Stat a Federației Ruse a decis prin vot să interzică accesul unor instituții de presă americane în camera inferioară a legislativului rus. Deputații ruși au adoptat o rezoluție pe această temă cu 413 de voturi pentru și unul împotrivă miercuri, 6 decembrie, scrie europalibera.org.

În practică aceasta înseamnă că nu vor mai putea intra în Dumă ziariștii de la Radio Europa Liberă/Radio Libertatea și Vocea Americii, care fuseseră desemnate drept „agenți străini” de Ministerul rus al Justiției la 5 decembrie.

Decizia de a ne priva de accesul în Dumă este regretabilă”, a spus într-o declarație președintele postului nostru de radio, Thomas Kent.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, a spus tot miercuri că măsurile împotriva presei americane ar putea fi anulate când Washingtonul va renunța la restricțiile împotriva postului rusesc TV finanțat de Kremlin, Russia Today.

You may also like

Comments are closed.

By