CC va examina marți dacă-l suspendă temporar pe Dodon pentru a putea fi numiți noii membri ai Guvernului

curtea constitutionala privesc

Magistrații Curții Constituţionale vor examina pe 2 ianuarie sesizarea depusă de un grup de deputaţi privind constatarea circumstanțelor ce justifică instituirea interimatului funcției de președinte al Republicii Moldova pentru numirea noilor membri ai Guvernului.

Amintim că un grup de deputați din Comisia juridică, numiri și imunități a depus, joi, o sesizare la Curtea Constituțională prin care solicită soluționarea „blocajului instituțional generat de refuzul deliberat al Președintelui țării de a numi repetat unii membri ai Guvernului”.

Președintele Igor Dodon a respins de două ori candidaturile la funcțiile de miniștri, propuse de Guvern săptămâna trecută. Printre aceștia se numără Chiril Gaburici, Alexandru Tănase, Iurie Leancă.

O situație similară a avut loc în octombrie, când Igor Dodon a refuzat candidatura lui Eugen Sturza la funcția de ministru al Apărării. În urma deciziei CC, șeful statului a fost suspendat temporar, decretul de numire a lui Sturza fiind semnat de către președintele Parlamentului, Andrian Candu.

You may also like

Comments are closed.

By