Avertismentul specialiştilor: 2018 – un an al CUTREMURELOR devastatoare

cutremur

Frecvenţa cutremurelor cu magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter va creşte anul viitor, putându-se chiar dubla, ca urmare a încetinirii vitezei de rotaţie a Pământului. O spun experţii americani de la University of Colorado şi de la University of Montana.

Aceştia au analizat istoria cutremurelor înregistrate în secolului al XX-lea, ajungând la concluzia că perioadele cu cea mai intensă activitate seisma s-au suprapus peste perioadele marcate de modificarea vitezei de rotaţie a planetei noastre în jurul axei sale. Iar cele mai multe asemenea catastrofe naturale s-au produs când Pământul şi-a încetinit mişcarea.

„În acele perioade de timp anual s-au înregistrat între 25 şi 30 de cutremure puternice, în condiţiile în care media anuală este de 15 astfel de fenomene”, a declarat Roger Bilham, de la University of Colorado, conform The Guardian.

În opinia lui, „anul acesta am avut noroc, pentru că au fost numai şase seisme devastatoare. Dar din 2018 trebuie să ne aşteptăm la cel puţin 20. O informaţie deosebit de importantă, dacă ţinem cont de faptul că, potrivit estimărilor oamenilor de ştiinţă, Terra îşi va încetini viteza de rotaţie în cursul anului viitor”, citează antena1.ro.

You may also like

Comments are closed.

By