Apple a recunoscut: încetineşte intenţionat iPhone-urile mai vechi

Apple-logo-profit-554804

Ceea ce toată lumea bănuia de ceva vreme s-a dovedit a fi adevărat şi confirmat de Apple. Compania americană a redus cu bună ştiinţă performanţa telefoanelor mai vechi pentru a putea conserva mai bine durata de viaţă a bateriei.

Reprezentanţii Apple au confirmat această acuzaţie, însă au ţinut să specifice că motivele din spatele deciziei nu au nici o legătură cu banii. Dacă multă lume a speculat că Apple face acest lucru pentru a-i forţa pe deţinătorii de terminale învechite să facă upgrade-ul către unul mai nou, se pare că nu acesta este cazul, cel puţin din ce spune compania din Cupertino, citează adevarul.ro.

De asemenea, cei de la Apple spun că acest ”feature” a fost introdus pentru a scăpa de veşnica problemă cu frigul, pe care mai multe dintre terminalele dezvoltate în California şi asamblate în China le-au manifestat de-a lungul anilor, inclusiv celebrul caz în care acestea se închideau singure, deşi mai aveau 30% baterie. O rezolvare la această problemă este schimbul de baterie.

Dacă sistemul de operare va detecta faptul că bateria instalată este una nou-nouţă, nu va trebui să recurgă la încetinirea intenţonată a iOS.

You may also like

Comments are closed.

By