5 C
Chișinău
Friday, April 16, 2021

Un șofer de pe ruta de microbuz 184, surprins băut la volan // VIDEO

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Un șofer de pe ruta municipală de microbuz a fost surprins băut la volan. Bărbatul a fost depistat la stația terminus în timpul verificărilor inopinate efectuate de către Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău.

Poliţiştii au verificat unităţile de transport la staţia terminus de pe ruta 184, fiind întocmite procese-verbale cu privire la contravenţii, pentru nerespectarea regulilor de exploatare tehnică a mijloacelor de transport.

În timpul documentării şoferilor, poliţiştii au observat un microbuz parcat în preajmă și i-au cerut șoferului să-i fie verificată unitatea de transport. Acesta a declarat că ar fi venit să predea microbuzul colegului său, întrucât are zi liberă.

Acesta avea un comportament suspect şi evita discuţiile cu forţele de ordine. El s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 50 ani şi a fost însoţit la Dispensarul Republican de Narcologie pentru a fi supus etilotestului. Medicii au constatat o concentraţie de alcool de 0,75 mg/l în aerul expirat, fiind colectate şi probe de sânge.

Cazul a fost înregistrat la Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău, iar în dependenţă de rezultatele expertizei medicilor bărbatul riscă amendă în mărime de la 15 000 lei la 17 000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani.

Este de menţionat că, pe parcursul anului curent angajaţii Secţiei Supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au sancţionat peste 650 de şoferi de microbuze pentru nerespectarea regulilor de exploatare tehnică, 11 administratori şi mecanici ai rutelor care au admis activitatea microbuzelor pe rută cu defecţiuni tehnice, de la 600 lei până la 4 500 lei amendă fiecare.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img