Un proiectil de artilerie, depistat în subsolul unui bloc din Capitală (VIDEO)

Рисунок1-52

Ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău în colaborare cu angajaţii Inspectoratului Naţional de Investigaţii al IGP au depistat în subsolul unui bloc de locuit un proiectil de artilerie de pe timpul celui de-al doilea război mondial.

La faţa locului a fost solicitată grupa operativă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al sectorului Râşcani, precum şi geniştii Ministerului Apărării al RM, pentru efectuarea cercetărilor şi ridicarea obuzului. Administrator al acestei încăperi s-a dovedit o femeie în vârstă de 58 ani, care a declarat poliţiştilor că, proiectilul ar fi fost găsit acum 30 de ani, când a iniţiat activitatea bibliotecii.

În acest context experţii urmează să stabilească dacă proiectul prezenta vreun pericol pentru viaţa şi sănătatea oamenilor, iar Poliţia Capitalei atenţionează şi solicită cetăţenilor, să informeze imediat serviciul 902, atunci când au depistat muniţii sau obuze militare.

Cazul este investigat de poliţiştii sectorului Râşcani ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău pentru stabilirea tuturor circumstanţelor.

You may also like

Comments are closed.

By