Un poliţist şi un civil trimişi in judecată pentru corupţie și contrabandă cu ţigări

judecata

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a doi bărbaţi, printre care şi un poliţist de frontieră acuzaţi de corupere activă şi contrabandă.

Potrivit procurorilor, acţiunile infracţionale au început în noiembrie 2014, când un poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora (Iaşi) a formulat un denunţ cu privire la faptul că a fost contactat în mai multe rânduri de un poliţist de frontieră din Republica Moldova, care i-a propus să faciliteze introducerea unor importante cantităţi de ţigări peste râul Prut, în schimbul a 50 de euro pentru fiecare bax introdus.

În perioada lunii decembrie 2014, a fost autorizata introducerea supravegheată în România, peste râul Prut, a mai multor transporturi de ţigări de contrabandă, cantitatea totală fiind de peste 60 mii de pachete de ţigări.

Pentru aceste transporturi, învinuiţii, şi patru cetăţeni români, au oferit poliţiştilor de frontieră români suma de 7500 de euro pentru ajutorul acordat.

În iunie 2015, s-a organizat o acţiune în care au fost efectuate, simultan, 15 percheziţii domiciliare – 7 pe teritoriul României şi 8 pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, în urma acţiunii pe teritoriul României, au fost descoperite 8.745 de pachete de ţigări cu provenienţă din Republica Moldova.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, inculpaţii riscă pedepse de până la 10 ani de închisoare.

You may also like

Comments are closed.

By