Un criminal de război a băut otravă în timpul unei şedinţe a Tribunalului Penal Internaţional // UPDATE: A murit (VIDEO)

otrava

UPDATE // Slobodan Praljak a decedat peste o oră după ce a luat otrava. Potrivit unor surse citate de Televiziunea publică din Croaţia, Slobodan Praljak, în vârstă de 72 de ani, a decedat la spital.

O audiere a Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie a fost suspendată, miercuri, după ce unul dintre acuzaţi ar fi consumat otravă în timpul citirii sentinţei, informează BBC News Online.

Este vorba de Slobodan Praljak, fost lider al croaţilor bosniaci, care a fost condamnat în 2013 de Tribunalul Penal pentru fosta Iugoslavie la 20 de ani de închisoare pentru crimele comise în războiul croato-bosniac, dintre 1992-1994, notează Mediafax.ro.

În momentul în care judecătorii au decis să menţină verdictul dat în 2013, Praljak le-a spus celor din sală că a consumat otravă.

”Slobodan Praljak nu este un criminal de război. Resping judecata voastră. Am băut otravă”, a strigat Praljak, potrivit sursei citate.

Judecătorul a decis ca şedinţa să fie suspendată şi a cerut recipientul în care s-ar fi aflat otrava pentru a fi demarată o anchetă.

Praljak este acuzat că a ordonat masacrul populaţiei bosniace de religie musulmană în mai multe localităţi din Bosnia şi Herţegovina.

You may also like

Comments are closed.

By