Un bărbat din Vatra, internat la reanimare după ce soba a explodat

lemne soba chibrit

Un bărbat de 58 de ani, din orașul Vatra, a fost internat în secția de reanimare, cu arsuri de gradul II pe suprafața feței. Incidentul a avut loc după ce soba din casă ar fi explodat. Potrivit salvatorilor, cel mai probabil soba nu corespundea normelor de securitate.

Alți doi bărbați, de 27 de ani, s-au intoxicat cu fum, fiind internați în stare gravă în Spitalul municipal Strășeni.

În ambele cazuri, incendiu nu s-a produs, alte circumstanțe urmînd să fie stabilite de către organele de drept.

Pompierii și salvatorii recomandă prudență maximă și respectarea normelor de securitate și cele antiincendiare, mai ales în condițiile în care sînt folosite sobele și alte aparate de încălzit și cele electrice. Înainte de sezonul rece este recomandat ca sobele să fie curățate și reparate, iar pe parcursul iernii – întreținute. Pe parcursul nopții și la plecare pe timp îndelungat de acasă, focul din sobă trebuie stins. La aprinderea focului în sobă, nu trebuie antrenați copiii și persoanele în etate. Tot ei nu e indicat a fi lăsați de unii singuri în locuințe, pentru că în caz de situație excepțională, aceștia sînt cei mai vulnerabili.

În cazul în care sînt observate careva abateri sau simptome ale intoxicării cu monoxid de carbon, încăperile trebuie aerisite, iar nereguralitățile aparatelor de încălzit – înlăturate. Mai mult, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndemnă oamenii, în situații de risc, să apeleze Serviciul de urgență 901.

You may also like

Comments are closed.

By