Un antrenor din cadrul Federaţiei moldoveneşti de tenis și încă trei persoane, REȚINUTE // Au trucat meciuri de tenis

Aegon Tennis Championships

Patru persoane, printre care un antrenor din cadrul Federaţiei moldoveneşti de tenis, au fost reţinute, aseară, de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA. Acestea sunt bănuite de trucarea mai multor meciuri de tenis, disputate atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi peste hotarele ţării.

Contra unor sume de bani, bănuiţii ar fi convins jucători de tenis, dar şi antrenori, să aranjeze anumite scoruri. Având rezultatele prestabilite, reţinuţii câştigau mii de euro la casele de pariuri.

Antrenorul reţinut, care practica şi arbitrarea meciurilor de tenis, împreună cu încă trei persoane, a influenţat mai mulţi jucători de tenis cu scopul de a-i determina să obţină un anumit scor sau să aibă un anumit comportament în cadrul competiţiilor naţionale şi internaţionale de tenis de câmp.

De asemenea, au fost constatate multiple cazuri în care jucătorii au acceptat trucarea meciurilor, în schimbul unor sume de bani. Bănuiţii ar fi acţionat în complicitate cu antrenori şi jucători de peste hotare, inclusiv din România, Ucraina şi din alte ţări din fosta URSS. În cadrul procesului penal, au fost obţinute confirmări că acest grup de persoane făcea, în permanenţă, schimb de informaţii, astfel reuşind să manipuleze zeci de evenimente sportive.

La data de 28.11.2017, CNA şi procurorii au efectuat percheziţii la domiciliile persoanelor implicate, de unde au fost ridicate probe ce confirmă activitatea infracţională a grupului. La faţa locului, au fost depistate carduri bancare, de pe contul cărora se făceau transferuri către casele de pariuri, telefoane mobile şi calculatoare, în care a fost găsită corespondenţa privind manipularea evenimentelor sportive de către persoane care practicau asemenea activitate peste hotarele Republicii Moldova.

Totodată, dintr-o casetă de valori, arendată la una din bănci de către unul dintre bănuiţi, au fost ridicate 14 000 de euro, bani despre care se cunoaşte că ar proveni din parierea evenimentelor sportive trucate.

În prezent, cele patru persoane se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore, urmărirea penală fiind condusă de procurorii anticorupţie.

You may also like

Comments are closed.

By