Stop MANIPULARE! Premierul Filip, nemulțumit de articolul publicat de Ziarul de Gardă: Aceste instituții media primesc bani de la UE pentru a informa obiectiv

filip

Prim-ministrul Pavel Filip a făcut precizări în legătură cu apariţia unor informaţii eronate publicate de Ziarul de Gardă privind o presupusă cerere a Republicii Moldova de excludere, de pe agenda Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), a subiectului legat de retragerea trupelor militare străine de pe teritoriul său.

„Republica Moldova rămâne fermă şi consecventă în solicitarea sa de a include pe agenda ONU a acestui subiect, de retragere a forţelor militare străine de pe teritoriul său. Eu am umblat mult pe coridoarele ONU, am bătut la zeci de uşi şi am avut zeci şi zeci de întrevederi prin care am solicitat includerea acestui subiect”, a declarat şeful Executivului.

Pavel Filip a precizat că Republica Moldova a cerut o amânare tactică, de examinare a acestui subiect, dar în nici un caz retragerea subiectului.

Premierul și-a exprimat indignarea că manipularea este făcută pe banii donatorilor, care oferă finanțări presei ca să informeze cetățenii.

”Și mai trist este că unele din aceste instituții media primesc bani de la Uniunea Europeană, primesc bani de la Statele Unite ale Americii, tocmai pentru a informa obiectiv cetățenii Republicii Moldova. Dar ei nici măcar nu se trudesc să verifice dacă aceste informații sunt corecte. O să spun și numele acestei instituții care a pornit cu toată această isterie falsă. Nu aș fi spus numele acestei instituții dacă ei nu continuau și după precizările Ministerului de Externe la acest subiect să continue să dezinformeze cetățenii. Este vorba de Ziarul de Gardă”, a precizat șeful Executivului.

Totodată, Filip a declarat că prin acest tip de abordare, generat de neverificarea informaţiei cu autorităţile de profil, se dezinformează publicul.

„Cred că unele instituţii media, fiind orbite de lumânarea cu care tot caută subiecte, cu care să blameze activitatea Guvernului, nu văd nici lipsa de logică în cele publicate de către ei ”, a menţionat Pavel Filip.

You may also like

Comments are closed.

By