Statistică // Peste 70 de accidente rutiere produse în 24 de ore în municipiul Chişinău

politia

Pe parcursul ultimelor 24 de ore în municipiul Chişinău s-au produs 77 accidente rutiere soldate cu pagube materiale şi şase persoane traumatizate. Potrivit poliției, din numărul total de accidente înregistrate, 10 şoferi au părăsit locul faptei fără să anunţe Poliţia Capitalei. Aceştia urmează a fi identificaţi şi sancţionaţi conform legii cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani.

Totodată au fost deja sancţionaţi 20 de conducători cu amenzi în mărime de la 900 lei până la 1 500 lei şi puncte de penalizare aplicate total – 100.

Prin urmare Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău avertizează şi solicită conducătorilor auto să respecte prevederile punctului 13 al Regulamentului Circulaţiei Rutiere în scopul evitării ambuteiajelor. Astfel, conducătorii auto care au nimerit în accident rutier, soldat doar cu pagube materiale, sunt obligaţi să elibereze carosabilul şi să se deplaseze la sediul Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din strada Aleea Gării 38, întrucât riscă să fie sancţionaţi pentru blocarea benzilor de circulaţie.

În acest context Poliţia Capitalei atenţionează conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie în vigoare şi să acorde maximă prudenţă în traficul rutier.

You may also like

Comments are closed.

By