Şoferii de microbuze, traşi pe dreapta şi sancționați

Рисунок1-42

Angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău continuă activităţile de documentare şi sancţionare a conducătorilor microbuzelor de rută, în contextultransportării persoanelor al căror număr depăşeşte numărul de locuri prevăzute prin caracteristica tehnică a vehiculului.  Astfel, poliţiştii au creat un filtru pe bulevardul Ştefan cel Mare intersecţie cu strada Mihai Viteazu, unde erau stopate microbuzele supra aglomerate cu pasageri. Şoferilor le-au fost întocmite procese-verbale şi aplicate amenzi în mărime de 600 lei şi 3 puncte de penalizare.

Operaţiunea demarată are ca scop responsabilizarea şoferilor de rute şi prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea microbuzelor. De asemenea, în cadrul operaţiunii participă angajaţii Secţiei pentru combaterea infracţiunilor în locurile publice şi transport urban din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

Poliţia Capitalei atenţionează toţi şoferii de microbuze, să se conformeze prevederilor legale şi informează că, pe parcursul anului curent s-au produs 33  accidente rutiere cu implicarea microbuzelor de rută, în urma cărora au avut de pătimit 59 de cetăţeni.

You may also like

Comments are closed.

By