Sobele defecte fac victime // Un bărbat a murit, iar altul a ajuns la spital

soba343

O persoană a decedat, iar alta a ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, în urma exploatării unor sobe defecte.

Primul caz a avut loc în după amiaza zilei de ieri în localitatea Măgdăcești, raionul Criuleni. Un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost găsit fără suflare în propria locuință. În urma primelor investigații s-a stabilit că bărbatul a făcut focul în sobă, iar aceasta cel mai probabil a emanat monoxid de carbon, în urma căreia persoana s-a intoxicat. În interiorul încăperilor ardere nu a avut loc. Toate circumstanțele urmează a fi stabilite de organele competente.

Un alt caz de intoxicație a avut loc în localitatea Burlacu, raionul Criuleni. Un bărbat în vârstă de 39 de ani a primit intoxicare cu monoxid de carbon, după ce pe parcursul mai multor zile a utilizat soba defectă din locuință. Bărbatul a fost transportat la spital, iar la acest moment viața acestuia este în afara oricărui pericol. Cazul este cercetat de organele de resort.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI îndeamnă oamenii să respecte regulile de exploatare a utilajelor și instalațiilor de încălzit. Mai mult, pompierii îndemnă oamenii să stingă focul din sobă pe parcursul nopții și să aerisească bine încăperile. În caz de situații de risc persoanele sunt îndemnate să sune de urgență la telefonul 901.

You may also like

Comments are closed.

By