Salvatorii se antrenează la stingerea incendiilor de autovehicule (VIDEO)

Screenshot_1

În perioada 03 – 06 noiembrie 2017 Salvatorii Detașamentului Căutare Salvare nr.1 din mun. Chișinău își testează capacitățile de intervenție la stingerea incendiilor produse în autovehicule. Pompierii participă în antrenamente cu scopul consolidării deprinderilor la organizarea intervenției, dar și a acțiunilor practice de stingere a incendiilor izbucnite în autoturisme.

În cadrul exercițiului este verificată corectitudinea luării deciziilor și mânuirea echipamentului din dotarea autospecialei de intervenție. Mai mult, fiecare angajat implicat în aplicații își testează abilitățile tactice în stingerea celor mai dificile arderi, care pot afecta mașinile, dar și viața celor care se află în ele.

La exercițiul practic participă inițial 20 de salvatori și pompier, iar pe viitor, aplicațiile urmează să ia amploare și în alte detașamente din țară.

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI de la începutul anului 2017 pompierii au lichidat peste 200 de incendii în care au fost implicate autoturisme.

You may also like

Comments are closed.

By