Reacția Procuraturii după declarațiile lui Proca: Nu sunt noi. Încă în 2016, killerul a fost de acord să facă declarații false

v

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a venit cu o reacție la declarațiile făcute ieri de killerul Vitalie Proca, în care acesta spune că Vlad Plahotniuc ar fi comandat asasinarea bancherului rus Gherman Gorbunțov. Reprezentanții PCCOCS spun de mărturiile lui Proca nu sunt noi.

Șeful adjunct al PCCOCS, Vitalie Busuioc, a declarat pentru Unimedia că, încă în 2016 Vitalie Proca ar fi fost de acord, pentru suma totală de 600 de mii de euro, oferită de Renato Usatîi, să facă indicații false. Înseși persoanele care erau responsabile să negocieze sumele de bani i-ar fi indicat lui Proca să îl numească pe Vlad Plahotniuc drept cel care a comandat omorul lui Gherman Gorbunțov.

Amintim că postul Jurnal TV a difuzat, ieri, un interviu cu Vitalie Proca în care acesta declară că Vlad Plahotniuc a comandat asasinarea bancherului Gorbunțov.

„Comanda e a lui Plahotniuc. Nu ştiu cum îl vede restul lumii, dar eu îl consider un criminal în serie şi ştiu de ce vorbesc aşa. M-a prins într-un moment în care am stat mai prost cu banii. Nu am putut să întorc o sumă de bani împrumutată şi mi s-a propus să fac acest lucru”, a declarat Vitalie Proca în interviu.

Ulterior, Gherman Gorbunțov a oferit un interviu pentru Zeppelin Investigations în care spune că declarațiile lui Proca sunt minciuni și că au fost comandate de omul de afaceri Renato Usatîi ca să scape de acuzațiile de omor.

You may also like

Comments are closed.

By