Poliția a deconspirat și reținut un grup infracțional, specializat în trafic internațional de droguri (VIDEO/AUDIO)

vv_0

Patru membri ai grup infracțional, cu vârste cuprinse între 30-45 de ani, originari din raionul Căușeni, au fost reținuți la 23 noiembrie 2017. Aceștia sunt suspectați de contrabandă cu droguri, precum și punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari, în scop de înstrăinare. La moment suspecții sunt arestați pentru 30 de zile.

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și reprezentanții structurilor similare din Italia, Ucraina, precum și Federația Rusă, s-a stabilit că la 10 noiembrie 2017, la indicația liderului grupării, un organizator împreună cu un curier, au plecat în Spania. Ulterior, aceștia au procurat 30 kg de haşiş pe care l-au ascuns în rezervorul pentru combustibil al automobilului de model ”Audi” pentru a-l transporta spre Republica Moldova.

La 22 noiembrie curent, automobilul indicat a intrat pe teritoriul Republicii Moldova, fiind în toată această perioadă documentat cu metode și mijloace tehnice speciale. Astfel, în rezultatul percheziţiei efectuate, în rezervorul pentru combustibil, au fost depistate şi ridicate 39 plăci cu haşiş (30 kg de hașiș), valoarea acestor droguri fiind de aproximativ 3 mln. lei.

Totodată, de către angajații PCCOCS și INI, în comun cu colegii din Federația Rusă a mai fost documentat un episod de circulație ilegală a drogurilor comise de către aceleași persoane. Drept urmare, în rezultatul transmiterii informațiilor organelor competente din Federația Rusă, au fost efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație, iar în luna iulie 2017, au fost reținute mai multe persoane, totodată, în urma perchezițiilor au fost ridicate 40 kg de hașiș, în sumă de aproximativ 4 mln lei.

De asemenea, grupul criminal îşi desfăşura activitatea criminală atât pe teritoriul Republicii Moldova, de unde liderul grupării coordona și controla activitatea organizației criminale, prin intermediul tehnologiilor moderne de comunicare (viber, skype, WhatsApp și altele), cît şi în afara ei.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunilor de care sunt acuzate, persoanele riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 15 ani, pentru punerea în circulație a drogurilor și de până la 10 ani pentru contrabandă cu droguri.

La moment, polițiștii întreprind măsuri operative de investigație, întru stabilirea altor membri ai grupării, implicați în circulația ilegală a substanțelor narcotice.

You may also like

Comments are closed.

By