Plahotniuc: Referendumul – o înfrângere usturătoare a stângii. PDM va sprijini Primăria Chișinău, indiferent cine o conduce

plahotniuc

Rezultatul referendumului de ieri este apreciat de liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, drept o înfrângere usturătoare a stângii, reprezentată în aceasta situație de PSRM, PCRM și PN, partidele care au îndemnat oamenii să voteze pentru revocarea primarului din Chișinău. Opinia a fost exprimată într-un interviu pentru Ziarul Național.

”Eu cred că cetățenii au dat ieri un răspuns foarte clar socialiștilor, iar boicotul anunțat de partidele de dreapta, inclusiv de PDM, a avut un impact decisiv asupra rezultatului final. Fără să fi planificat asta în mod special, dreapta a arătat că poate învinge stânga, dacă are un interes comun”, mai spune Vlad Plahotniuc.

Liderul democraților afirmă că o parte din vină pentru cum arată Chișinăul astăzi o are chiar PSRM, care blochează de foarte mult timp activitatea Consiliului Municipal Chișinău (CMC).

”În ceea ce privește situația de mai departe, trebuie să înțelegem că, din păcate, controlul în CMC continuă să fie deținut de PL și PSRM, deci nu se pune problema ca PDM să poată controla activitatea Primăriei Chișinău”.

Totodată, Vlad Plahotniuc a declarat că partidul pe care îl conduce va susține proiectele care vor ajuta la soluționarea problemelor cetățenilor din Capitală, indiferent cine va fi la conducerea orașului.

”Am spus că, indiferent cine e primar, dacă vine cu un plan concret de rezolvare a problemelor, vom ajuta. Și, evident, dacă va fi solicitat sprijinul Guvernului sau al PDM, fiindcă nu ne putem implica fără sa fim solicitați în acest sens, poate doar dacă apar situații de criza”, a explicat liderul democraților.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By