Plahotniuc: PL și PSRM ies cu minciuni pentru că s-au speriat să nu piardă controlul asupra Primăriei Chișinău, după ce ani de zile au făcut legea acolo și Capitala arată cum arată

Screenshot_5

Liderul PD, Vlad Plahotniuc respinge insinuările lansate de socialiști și liberali privind preluarea Primăriei Chișinău de către Partidul Democrat. Plahotniuc spune că PSRM și PL dețin majoritatea în CMC și că pot singuri desemna primarul interimar și viceprimarii, pe când PD are doar un singur consilier.

„Am văzut cum socialiștii și liberalii au ieșit cu aceeași idee: Plahotniuc, prin atac raider, prin nominalizarea unor viceprimari, a preluat Primăria. Sună cunoscută melodia aceasta. Vreau să-i întreb pe Dodon și Ghimpu: Voi, ca partide, dețineți majoritatea în Consiliul Municipal. Și atunci, de ce nu puneți voi un primar interimar? De ce lăsați Partidul Democrat care are doar un singur consilier în CMC să vă pună primarul interimar și viceprimarii? Astăzi, socialiștii și liberalii pot să facă tot ce vor în Primăria mun. Chișinău, ei dețin majoritatea în Consiliul Municipal, ei pot să mute chiar și Primăria, ori la Colonița, ori la Condrița. Dar ei stau și plâng că PD, cu doar un vot, le-a luat Primăria. Apare întrebarea: Fie socialiștii și liberalii sunt neputincioși, fie ei mint ca-ntodeauna”.

În cadrul briefingului de astăzi, Plahotniuc a mai spus că, de fapt, liberalii și socialiștii se tem de schimbările spre bine care ar putea avea loc în Capitală și că pierd controlul asupra Primăriei care le-a adus beneficii până acum.

„Orașul Chișinău este un dezastru. Societatea civilă și o parte a presei de ani de zile semnalează schemele de corupție din Primăria Chișinău. Aceste semnalări nu au fost tratate serios. Am decis cu colegii că, indiferent cine va conduce primăria Capitalei, vom găsi o cale de a conlucra activ cu primăria pentru eficientizarea Primăriei, dar și pentru eliminarea tuturor schemelor de corupție care paralizează activitatea instituției”.

Democratul a mai menționat că PD nu are aspirații politice în ce privește Primăria, dar este gata să sprijine, prin intermediul Guvernului, toate proiectele bune pentru Capitală.

Amintim că, ieri, primarul general interimar, Nistor Grozavu, a anunțat că pleacă din funcție, iar în locul său a fost numită Silvia Radu, fostul director al „Gas Natural Fenosa”. Ea va ocupa două funcții: viceprimar și primar general interimar. La fel, în calitate de viceprimar a fost desemnat consilierul municipal PPEM, Ruslan Codreanu. Imediat după numire, mai multe voci au declarat că Silvia Radu ar fi „omul lui Plahotniuc”. Mihai Ghimpu a spus că PL va ataca în instanță decizia de desemnare a Silviei Radu, iar PSRM – că este o tentativă de a-l salva pe primarul suspendat, Dorin Chirtoacă.

 

You may also like

Comments are closed.

By