Percheziții la un bărbat din Codru // S-au găsit probe că este implicat în trafic de ființe umane (FOTO/VIDEO)

Screenshot_6

Polițiștii de frontieră ai Direcției regionale Est în conlucrare cu Procuratura raională Căușeni au desfășurat percheziții la domiciliul unui bărbat de 41 de ani, din orașul Codru, mun. Chișinău. Descinderile au avut loc în baza unei cauze penale în gestiune, cât și existenței bănuielii rezonabile asupra moldoveanului că acesta este implicat în trafic de ființe umane.

În acdrul perchezițiilor, echipa mixtă a depistat 23 de pașapoarte ale cetățenilor Republicii Moldova, anunțuri informative destinate racolării victimelor, carnete cu notițe și mijloace financiare dobândite pe cale infracțională. Documentele ridicate aparțineau persoanelor cu vârstă aptă de muncă, dar și multe din acte erau pe numele minorilor.

Screenshot_10

Screenshot_7

Conform schemei infracționale, bănuitul avea rolul de recrutare, transportare și cazare a persoanelor în Federația Rusă. Ajunse la destinație, persoanele locuiau în condiții inumane, dar și erau exploatate prin muncă silnică.

Cercetarea și investigarea cazului, sub toate aspectele legale, s-a realizat pe parcursul ultimelor șase luni.

Screenshot_9

Screenshot_8

În prezent, conform prevederilor art. 166 CP al RM, față de bănuit a fost aplicat arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Dacă va fi dovedită vinovăția acestuia și implicarea sa în săvârșirea infracțiunii de trafic de ființe umane, moldoveanul riscă de la 7 la 15 ani privațiune de libertate.

You may also like

Comments are closed.

By