7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Pavel Filip, nemulțumit de starea mai multor bunuri privatizate: ”Solicit rezilierea contractelor cu agenții economici care n-au făcut investiții”

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Prim-ministrul Pavel Filip este nemulțumit de starea proprietăților publice care au fost privatizate prin concurs investițional. În debutul ședinței de astăzi a Guvernului, acesta a dispus să fie întocmită o listă cu agenții economici care au privatizat asemenea obiective și care nu au făcut investiții sau nu au creat locuri de muncă, iar contractele cu aceștia să fie reziliate din cauza neîndeplinirii prevederilor acestuia.

„Vă solicit lucrul acesta să-l faceți chiar în timp de o săptămână, pentru că nu e trebuie depus mult efort. Aveți listele, aveți obiectivele care au fost supuse privatizării în baza concursului investițional. Să vedeți toți cei care nu și-au îndeplinit obligațiunile în baza concursului investițional, nu au făcut investițiile și nu au creat locuri de lucru, așa cum prevedea acest program, să mergem pe rezilierea acordului de privatizare. Fiecare caz separat trebuie discutat, dar în această perioadă trebuie identificate absolut toate obiectivele, să avem o listă exhaustivă și de înaintat pretenții și scrisori pentru reziliere fiecăruia dintre acele companii care au privatizat aceste obiecte”, a declarat premierul Pavel Filip.

Acesta a scos în evidență cazul hotelului ”Național” care urma să fie reconstruit deja de mai mulți ani, însă până în prezent se află în aceeași stare. La fel, Filip a adus exemplele parcurilor industriale.

„Parcul industrial Cimișlia care avea obligația să creeze 800 de locuri de muncă, astăzi avem create doar 2. Sau parcul industrial Comrat, în care aveam obiectivul să creăm 2260 locuri de muncă, până astăzi s-a creat doar un singur loc de muncă. Deci ceva nu este în regulă.
Și un subiect aparte, cred că, îl reprezintă privatizarea în baza concursului investițional a complexului Hotelului ”Național”. Nu o singură dată am vorbit de această clădire care urma ani de zile în urmă deja să devină un obiectiv frumos, în centrul orașului. Am avut mai multe probleme, dacă vă aduceți aminte, copii care consumau droguri și se aflau în afara griji și a părinților, dar și a asistenților sociali”, a adăugat Prim-ministrul.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img