Pavel Filip îl trimite pe Dodon înapoi în deplasare! „Probabil, fiind în Rusia, domnul Dodon a văzut altfel summitul Parteneriatului Estic”

filip

Premierul Pavel Filip l-a îndemnat pe președintele Igor Dodon să nu-și mai denigreze țara, iar reacția acestuia la summitul Parteneriatului Estic a calificat-o drept dezamăgitoare și populistă. Totodată, premierul este de părere că anume succesul evenimentului de la Bruxelles l-a determinat pe președinte să-și verse veninul prin declarații manipulatorii.

„Reacția președintelui Igor Dodon este una dezamăgitoare și populistă. Domnul Dodon se află în ultima perioadă mai mult în deplasări în Rusia și este posibil ca de acolo Summitul Parteneriatului Estic să se fi văzut total diferit. Sau poate tocmai succesul acestui eveniment l-a făcut să se simtă obligat să facă declarații manipulatoare, pentru a-i reduce impactul pozitiv. Dacă președintele și-ar dori cu adevărat să facă ceva bun pentru Republica Moldova, ar trebui mai întâi să se oprească din denigrarea propriei țări, să renunțe la încercările disperate de a crea un conflict artificial între Republica Moldova și partenerii săi, fie că vorbim de UE, SUA, Federația Rusă sau alți parteneri. Cariera sa politică se sprijină strict pe geopolitică, însă, viitorul Republicii Moldova se bazează pe proiectul nostru european de modernizare, susținut de majoritatea cetățenilor”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

Amintim că după summitul Parteneriatului Estic, care a avut loc pe 24 noiembrie la Bruxelles, președintele Igor Dodon a publicat un mesaj în care scria că perspectiva integrării europene este iluzorie pentru Moldova, iar UE nu este preocupată de țara noastră. Este de menționat că în preajma summit-ului, mai mulți europarlamentari au cerut adoptarea unei rezoluții care prevede un sprijin sporit pentru țările PE, în special Moldova, Ucraina și Georgia.

You may also like

Comments are closed.

By