Omor comis la odihnă, la Zatoka // O moldoveancă și-a otrăvit soțul ca să pună mâna pe banii făcuți de acesta în Anglia

43

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală referitoare la omorul unei persoane în anul 2002, în regiunea Zatoka, Ukraina.

Potrivit PCCOCS, omorul a avut loc în august 2002. Cei doi soți se aflau în relații ostile, astfel că femeia a decis să-și ucidă partenerul de viață, mai ales că victima avea adunați 34 000 dolari SUA, pe care i-a câștigat pe parcursul anilor 1998-2002 în rezultatul aflării sale la muncă în Anglia.

Femeia a pus totul la cale din timp. Inculpata și-a convins soțul să plece în vacanță la o staţiune de odihnă din localitatea Zatoca, regiunea Odessa, Ucraina.

În noaptea de 15 spre 16 august 2002, femeia, conform planului bine chibzuit, i-a pus pe ascuns în băutura carbogazoasă preferată mai multe pastile, cu efect toxic. După ce bărbatul a băut, a murit ca rezultat al intoxicării.

Înţelegând despre cele săvârşite, învinuita l-a telefonat pe naşul lor de cununie, de la care a primit indicaţii cum să ascundă urmele infracţiunii. Acesta i-a spus să ardă blisterele de la pastile rămase ca rezultat al otrăvirii soţului său şi să părăsească locul comiterii infracţiunii, facilitându-i întoarcerea în orașul Chişinău.

Femeia a fost reținută abia în vara acestui an.

Actualmente, fina și nașul se află în arest preventiv, iar în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani.

You may also like

Comments are closed.

By