Noua Caledonie zguduită miercuri de trei cutremure

cutremur

Trei seisme s-au produs miercuri în insulele Loyalty din Noua Caledonie, pe așa-numitul Cerc de Foc al Pacificului. Cutremurele au avut magnitudini de 6,1, 6,6 și 6,0 și s-au produs la orele 00:09, 02:23 și respectiv 05:09, la distanță de 109 km, 103 km și respectiv 110 km est-sud-est de orașul Tadine. Epicentrul cutremurelor a fost stabilit la o adâncime de 10 kilometri.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific, cu sediul în Hawaii, a emis o notă privind posibilitatea formării unui val uriaș în urma celui de-al doilea cutremur din această serie, indică EFE, citează realitatea.net.

Seria de seisme are loc după cutremurul subacvatic având magnitudinea de 6,8 grade pe Richter care s-a produs luni în aceeași regiune. Epicentrul seismului a fost localizat la 117,48 kilometri est de Tadine. Cutremurul, produs la o adâncime de circa 15 kilometri, nu a declanșat un tsunami.

Noua Caledonie, o destinație populară printre turiști pentru plajele sale și recifurile de corali, este situată în estul Australiei, la circa 1.500 kilometri distanță de aceasta.

În Cercul de Foc al Pacificului se înregistrează aproximativ 85% din activitatea seismică mondială.

You may also like

Comments are closed.

By