Noi mărturii // Complicele lui Proca spune deschis că asasinatul lui Gorbunțov a fost comandat de liderul PN, Renato Usatîi

halupa

Valeriu Halupa, complicele killerului Vitalie Proca, a mărturisit într-o intervenţie în emisiunea Fabrika, de la Publika TV, că anume Renato Usatîi este cel care a comandat asasinarea bancherului Gherman Gorbunţov.

„M-a sunat Ion Druţă, ne-am întâlnit. El era împreună cu Oleg Timoşenko şi mi-a propus să plec până în Anglia să verific o adresă dacă trăieşte acolo omul care le este dator cu mulţi bani. Nu ştiam despre cine merge vorba. Pentru că aveam paşaport român. Am acceptat. Am zburat la adresa dată, acolo nu locuia nimeni. Nu era personajul de pe poza care mi-au dat-o. Le-am sunat, le-am spus şi m-am întors acasă. Peste o lună iarăşi m-a sunat Ion Druţă şi mi-a spus că deoarece deja sunt implicat, mi-a spus să mai merg la două adrese: la oficiu şi la locul de trai. Mi-au plătit drumul şi am plecat. Acolo la oficiu şi acasă persoana era prezentă”, a declarat Halupa într-o intervenție prin Skype.

Peste câteva zile, Halupa spune că s-a întâlnit cu Vitalie Proca, după care au mers împreună la oficiul şi la domiciliul lui Gherman Gorbunţov.

„Cu asta şi s-a terminat. Eu am zburat acasă. Cred că toată asta a fost întotdeauna prin cercurile sale, îl vedeam pe Cliford. Proca era acolo. Ştiu că Proca se cunoaşte cu Ion pentru că a stat în închisoare cu fratele lui. […] Ştiu că Proca s-a pornit la ţară şi a luat un pasager de la care a luat banii, iar a doua zi a fost deja închis şi căuta bani pentru avocat. Iar Ion Druţă l-a ajutat. Ion Druţă era organizatorul schemei asasinatului, Proca era executorul. Când am aflat această informaţie, când s-a întâmplat cazul, am văzut la televizor, au arătat faţa lui Proca, am înţeles ce s-a întâmplat. Mi-am dat seama că am fost implicat într-o schemă mai gravă decât mi-am imaginat”.

Halupa mai că imediat ce a aflat în ce a fost implicat a mers să depună declarații la Procuratură.

„A doua zi m-a sunat Ion Druţă şi m-a întrebat de ce am fost la Procuratură. Din cuvintele lui: m-a sunat Usatîi, oamenii care au comandat toată asta, că sunt oameni puternici care au valoare foarte mare şi mi-a spus să nu-mi fac griji”. Mi-a spus că l-a sunat Usatîi şi i-a spus că am fost la Procuratură. Primele mărturii din acest caz le-am dat eu. Atunci am aflat toată povestea”, a mai adăugat Halupa.

Amintim că, joi, postul Jurnal TV a difuzat un interviu cu killerul Vitalie Proca, realizat în Penitenciarul Jilava din România. Proca declara în interviu că asasinatul asupra bancherului rus, Gherman Gorbunțov l-ar fi comandat liderul PD, Vlad Plahotniuc. La scurt timp, Gherman Gorbunțov a oferit și el un interviu pentru Zeppelin Investigations în care spune că declarațiile lui Proca sunt minciuni și că Proca ar fi fost plătit de Usatîi ca să scape de pedeapsă pentru tentativa de asasinare a lui Gorbunțov.

You may also like

Comments are closed.

By