Nistor Grozavu nu mai este interimar! A făcut uz de legea modificată de PL ca să-i numească viceprimari pe Silvia Radu și Ruslan Codreanu

grozavu codreanu silvia radu

Primarul general interimar al Capitalei, Nistor Grozavu a anunțat astăzi dimineață că pleacă din funcție, iar în calitate de viceprimari îi numește pe cei doi candidați propuși de el – Silvia Radu și Ruslan Codreanu. Potrivit lui Grozavu, Silvia Radu va asigura și interimatul.

„Vă anunț oficial că, doamna Silvia Radu și Ruslan Codreanu sunt numiți viceprimari. Am semnat astăzi dimineață două dispoziții de numire. Doamna Silvia Radu este o candidatură bună pentru a aduce modernitate și eficiență în managementul Primăriei. Dumneaei are o experiență bogată, vine din zona tehnocrată și cred că va aduce schimbări importante în activitatea instituției. (…) Anume ea va asigura interimatul de primar general în caz de absență sau imposibilitate de exercitare a funcției. Ruslan Codreanu a semnat și el o declarație prin care refuză să exercite interimatul. Domnul Ruslan Codreanu este consilier municipal, cu o bogată experiență în administrația publică, un om creativ și inspirat și cred că vom face o echipă bună în conducerea Primăriei”.

El a mai spus că a discutat cu fracțiunile din Consiliul Municipal și că ambele candidaturi au fost agreate de mulți consilieri, dar că viceprimarii nu au fost votați din motive politice. Grozavu a adăugat că a fost nevoit să facă uz de prevederile Legii privind statutul municipiului Chișinău, modificată și aprobată la propunerea Partidului Liberal. Potrivit articolului 17 al Legii, viceprimarul este ales la propunerea primarului general prin decizia consiliului municipal, adoptată cu votul majorităţii consilierilor aleşi.

În cazul în care proiectul de decizie este exclus de pe ordinea de zi la două şedinţe sau nu întruneşte numărul necesar de voturi, primarul general numește viceprimarul prin dispoziție.

Nistor Grozavu a ținut să menționeze că a acceptat să exercite funcția de primar interimar al mun. Chișinău din cauza situației de criză care s-a creat după reținerea primarului general, Dorin Chirtoacă, acuzat în dosarul parcărilor cu plată.

„Nu-mi doresc nici acum să ocup această funcție contrar voinței Consiliului Municipal. Am acceptat doar ca să pot rezolva să deblochez activitatea Primăriei”, a adăugat Grozavu.

You may also like

Comments are closed.

By