Moldovenii nu mai vor recuperarea ”miliardului”? Doar 2% din cetățeni cred că Guvernul trebuie să se concentreze pe întoarcerea banilor furați din bănci

sondaj1

Cetățenii au cerințe concrete și pragmatice față de Guvernul Filip. Aceasta o demonstrează datele sondajului IRI date publicității astăzi unde printre principalele lucruri pe care cetățenii le așteaptă de la Guvern se numără salariile, pensiile, locurile de muncă, precum și lupta cu corupția. Pe de altă parte, la celălalt capăt al listei s-a poziționat returnarea „miliardului”, arată sondajul.

Astfel, doar 2 procente dintre respondenții sondajului consideră că prioritatea Guvernului este întoarcerea miliardului. Aceasta în condițiile în care 35% dintre cetățeni vor de la Guvern salarii și pensii mai mari, iar 29% – locuri de muncă. Pe al treilea loc s-a clasat lupta cu corupția, 16% din respondenți considerând că aceasta este prioritatea Guvernului condus de prim-ministrul Pavel Filip.

Sondajul a fost realizat la comanda Institutului Republican Internațional, în perioada 23 septembrie -17 octombrie. Studiul a cuprins un eșantion de peste 1500 oameni din toată țara, marja de eroare fiind de +/- 2,5%.

You may also like

Comments are closed.

By