Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a discutat cu ambasadorul american despre cooperarea militară dintre Moldova și SUA

image-01

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a avut astăzi o întâlnire cu Ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit. Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea dintre cele două țări dar și despre intensificarea parteneriatului militar.

Ambasadorului american i-au fost prezentate și documentele strategice privind reformarea domeniului militar, în special Strategia Naţională de Apărare şi Strategia Militară, majorarea bugetului apărării şi intensificarea participării militarilor Armatei Naţionale în operaţiuni de menţinere a păcii.

În același timp, oficialul SUA l-a felicitat pe Eugen Sturza cu numirea în funcție, menționând că ințiativele acestuia vor mișca reformele din domeniul Apărării și că SUA va continua să fie alături de autoritățile moldovenești, în ceea ce privește modernizarea armatei.

La fel, potrivit Canal3, „Eugen Sturza a mulţumit Guvernului SUA pentru sprijin în cadrul programelor de asistenţă şi instruire, care au avut ca finalitate consolidarea sistemului de apărare al Republicii Moldova. Ministrul Apărării s-a referit, în acest sens, la pregătirea militarilor în instituţiile specializate de învăţământ din SUA, dotarea cu echipament şi unităţi de tehnică, precum şi activităţi şi exerciţii desfăşurate în comun de Armata Naţională cu Garda Naţională a Statului Carolina de Nord”.

You may also like

Comments are closed.

By