Ministerul de Externe condamnă lansarea unei noi rachete balistice de către Coreea de Nord

dinnourachetacoreeadenord-1499147673

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene condamnă vehement lansarea unei noi rachete balistice cu rază lungă de acţiune de către autorităţile de la Phenian pe data de 29 noiembrie 2017. Aceste acţiuni ilegale şi iresponsabile vin în contradicţie cu rezoluţiile Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, punând în pericol pacea şi securitatea nu doar în regiune, dar şi la nivel global, afirmă instituția într-un comunicat de presă.

„Republica Moldova împărtăşeşte plenar preocupările profunde ale comunității internaționale față de aceste acțiuni cu efect destabilizator asupra situației de securitate din peninsula coreeană şi regiunile adiacente. Îndemnăm autoritățile de la Phenian să renunțe la politica de înarmare nucleară şi să se angajeze într-un dialog politic credibil cu comunitatea internațională”.

Coreea de Nord a anunţat, miercuri, că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală care poate transporta un focos nuclear către orice ţintă de pe teritoriul Statelor Unite.

Racheta balistică a fost lansată dintr-o zonă aflată la nordul Pyongyang-ului şi a zburat către est. Pentagonul susţine că racheta a călătorit aproximativ 1000 de km înainte de a se prăbuşi, în Marea Japoniei.

You may also like

Comments are closed.

By