Minciuna de la Jurnal TV, Pro TV, TV8, Unimedia, Agora și Independent, demascată. DIICOT confirmă: Vlad Plahotniuc nu este urmărit penal

diicot

Ziarul de Gardă a solicitat informații de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România, după ce postul Jurnal TV a prezentat o ordonanță privind începerea urmăririi penale la data de 17 aprilie 2017, după un denunț înregistrat în România de controversatul businessman condamnat penal în R. Moldova, Veaceslav Platon,  care a avut, anterior, mai multe relații de afaceri cu Vlad Plahotniuc.

„În dosarul penal înregistrat la noi s-a dispus intentarea urmăririi penale in rem, adică nu față de persoane, ci față de faptă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune și spălare de bani. În cauză se efectuează în continuare cercetări pentru lămurirea tuturor aspectelor. Alte aspecte nu pot fi comunicate la acest moment”, se arată într-un răspuns oficial oferit de DIICOT pentru ZdG.

Marți, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, a calificat drept un fals grosolan informațiile difuzate de Jurnal TV, precum că Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal în România, în baza unui denunț al lui Veaceslav Platon. Gămurari a calificat aceste informații drept un „început prematur al campaniei electorale din partea partidelor politice în care se folosesc pe post de actori electorali criminali aflați în pușcării”.

 

You may also like

Comments are closed.

By