Jurnalist român: Proca a interpretat în fața camerei un rol bine învățat mai înainte

imageResize

Jurnalistul portalului moldonova.eu, George Damian, pune la îndoială declarațiile killer-ului Vitalie Proca, potrivit cărora liderul PDM, Vlad Plahotniuc, ar fi comandat asasinarea lui Gherman Gorbunțov. Editorialistului român este de părerea că Vitalie Proca a interpretat un rol în fața camerei de filmat a Jurnal TV, învățat mai înainte.

„Mărturisirea aceasta apare în momentul în care procurorii l-au indicat drept comanditar al tentativei de asasinat pe Renato Usatîi. Toate investigațiile jurnalistice anterioare în această istorie întunecoasă l-au indicat drept comanditar pe același Renato Usatîi. Dacă din toate informațiile aflate deja în spațiul public excludem orice fel de declarații ale lui Proca rămânem cu aceeași concluzie: Renato Usatîi a avut o mare problemă cu Gherman Gorbunțov. Amândoi au venit la Chișinău din Rusia cu saci de bani de proveniență neclară. Au fost parteneri de afaceri, după care nu au mai fost parteneri de afaceri și au devenit adversari. Vitalie Proca mi-a lăsat impresia că a interpretat un rol în fața camerei de filmat a Jurnal TV, un rol bine învățat mai înainte. Însă în lumea de azi nu mai contează realitatea, într-adevăr trăim în epoca post-adevăr: contează ceea ce cred și ceea ce vor să creadă oamenii. Dacă majoritatea oamenilor vor crede că Plahotniuc a comandat asasinarea lui Gorbunțov atunci acesta va fi adevărul acestor vremuri. Mai încolo s-ar putea să aflăm că nu a fost așa, dar nu va mai avea nici o importanță. În politică important este ce cred oamenii acum, nu ce află peste 10 ani”, scrie George Damian.

George Damian se declară sceptic și față de „problemele” de sănătate ale lui Proca, despre care spune că-i priește închisoarea deoarece arată mai bine decât acum câțiva ani.

„Vitalie Proca se plânge de nenumărate boli – de la inimă, la ficat și TBC – asta în timp ce a apărut la interviu într-o bluză mulată care-i sublinia brațele ce par lucrate la sala de forță. Se pare că lui Vitalie Proca îi merge bine în închisorile din România, arată mult mai bine decât tânărul sfrijit din fotografiile de acum 3-4 ani”, susține editorialistul.

Și Gherman Gorbunțov, victima tentativei de asasinat, a spus că declarațiile lui Vitalie Proca nu sunt nimic altceva decât un teatru comandat de Renato Usatîi. Gorbunțov mai spune că Usatîi l-a plătit pe Proca pentru ca acesta să declare că tentativa de asasinat a fost comandată de liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Gorbunțov neagă această versiune, menționând că nu s-a interesectat vreodată cu Plahotniuc și nu au avut interese de afaceri. Declarațiile au fost făcute de Gorbunțov într-un interviu pentru Zeppelin Investigations, scrie timpul.md.

foto: agerpres.ro

You may also like

Comments are closed.

By