Intenția ministrului Apărării de a face prima vizită la Bruxelles, salutată de NATO: „Este un semnal important, normal într-un parteneriat ca acesta”

lungescu

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, a anunțat că prima sa vizită oficială o va efectua la Bruxelles. Decizia a fost salutată de purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu, care a menționat că este un semnal important în contextul parteneriatului pe care îl are Moldova cu Organizația Nord-Atlantică.

„Este un semnal important şi care este normal într-un parteneriat ca acesta, pe care îl avem cu Republica Moldova, care este un parteneriat de lungă durată şi pe care sperăm să-l întărim. Ne bucurăm că domnul ministru intenţionează să înceapă activitatea cu o vizită la Bruxelles”, a declarat Oana Lungescu într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Aceasta s-a referit și la următorii pași în consolidarea parteneriatului cu Republica Moldova, după deschiderea Biroului de legătură al NATO la Chișinău, care va avea loc în luna decembrie curent.

„Acesta este deja funcţional, pentru că şefa biroului este deja la Chişinău, din primăvară şi-a început acest mandat şi deschiderea fizică a biroului se va face în luna decembrie. Pot să vă asigur că nu este vorba nici de rea-voinţă de-o parte sau de alta şi nici de întârzieri voite, dar trebuie să avem în vedere că avem anumite proceduri financiare care trebuie respectate, pentru că, până la urmă, e vorba de fonduri publice NATO, care sunt girate cu foarte mare atenţie de cele 29 de ţări membre ale Alianţei”, a mai declarat Oana Lungescu, purtătoarea de cuvânt a NATO.

foto: jurnalul.ro

You may also like

Comments are closed.

By