Independent, dependent de Usatîi. Jurnalista Blîndescu, dată afară de Renato Usatîi care a preluat portalul de la Țopi

usatii

Redacţia Moldova24 îşi exprimă solidaritatea cu jurnalista Dorina Blîndescu care a fost concediată ieri ca urmare a unui articol pe care l-a scris pentru site-ul Independent.md, preluat de Renato Usatîi de la interlopii fugari Victor și Viorel Ţopa. Condamnăm acest gest și considerăm că politicienii nu trebuie să cenzureze presa și să intimideze jurnaliștii.

Reporterul Dorina Blîndescu a fost dată afară pentru articolul apărut ieri după conferința de presă a Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale în care PCCOCS anunța că are un martor care confirmă că omorul bancherului Gherman Gorbunțov a fost comandat de Renato Usatîi.

Despre demisia sa a anunțat chiar Dorina Blîndescu într-o postare pe Facebook.

 

Gestul lui Usatîi este regretabil atâta timp cât politicianul se declară susținătorul presei independente și libere. Totodată, este cinic să te solidarizezi cu echipa Ziarului de Gardă, căreia i-a fost interzis să filmeze clădirea GBC, ce aparține lui Vlad Plahotniuc, iar în același timp să concediezi o jurnalistă pentru faptul că a scris un articol obiectiv.

 

You may also like

Comments are closed.

By