Incident în microbuzul 116 // Șoferul a blocat ușile și s-a deplasat cu pasagerii la Poliție

microbuz-113-2-848x478

Incidentul a avut loc pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica. Șoferul microbuzului de pe ruta 113 a blocat ușa pentru a reține un hoț de buzunare, după ce o adolescentă de 16 ani a depistat că-i lipsește portmoneul cu bani.

Şoferul, cu tot cu pasageri, s-a deplasat la Inspectoratul de Poliţie Botanica, unde au intervenit angajaţii şi au reţinut un individ de 36 ani, asupra căruia s-a depistat portmoneul victimei.

Hoțul s-a dovedit a fi originar din regiunea transnistreană, anterior fiind reţinut şi documentat de poliţişti pentru infracţiuni analogice. În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi de investigaţii s-a constatat că bănuitul ar mai fi fost implicat în cel puţin trei cazuri de pungăşii, comise în transportul public urban.

El este cercetat penal pentru pungăşie şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 17 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

Poliţia Capitalei a demarat operaţiunea specială de documentare a persoanelor depistate în microbuzele de rută, predispuse la comiterea infracţiunilor de pungăşii. Astfel că, pe parcursul anului au fost înregistrate 88 de pungăşii, ceea ce constituie o scădere în comparaţie cu perioada analogică a anului trecut, fiind înregistrate 131 cazuri.

foto arhivă: moldova24.info

You may also like

Comments are closed.

By