Incendiu în cartierul general al Serviciului de Informații Externe al Rusiei

fire700

Un incendiu s-a declanșat miercuri la un „obiectiv tehnic” al cartierului general al Serviciului de Informații Externe (SVR) al Federației Ruse, serviciul însărcinat cu spionajul în străinătate, a anunțat pentru AFP o purtătoare de cuvânt al SVR.

Potrivit agenției de presă Interfax, incendiul s-a declanșat în subsolul clădirii și trei muncitori au fost dați dispăruți. Ulterior, doi dintre ei au fost salvați, însă căutările unui al treilea muncitor continuă.

Servicul de presă al SVR, însă, a anunțat că incendiul a fost stins și că nu există victime sau persoane care ar fi suferit de pe urma incidentului.

SVR este succesorul renumitei Direcții Generale I a KGB-ului, serviciul de spionaj sovietic. După destrămarea Uniunii Sovietice, activitățile KGB-ului au fost preluate de două instituții separate, SVR și FSB (Serviciul Federal de Securitate), cel din urmă fiind însărcinat cu activități de contraspionaj și de informații pe teritoriul Rusiei.

Fost membru al SVR pe vremea KGB, președintele Vladimir Putin l-a numit în septembrie 2016 pe președintele parlamentului rus, Serghei Narâșkin, în fruntea acestei structuri, scrie Agerpres.

You may also like

Comments are closed.

By