În nouă luni, poliţia a ridicat circa 2 mii de arme

23192893_1770598229680759_950996273_n

Poliția continuă acțiunile de control şi supraveghere privind circulaţia armelor individuale din posesia persoanelor fizice şi juridice, prevenirea incidentelor cu arme, depistarea şi ridicarea armelor păstrate ilegal sau fără documente de provenienţă.

Ca rezultat al acțiunilor respective, în nouă luni ale anului, poliţia a depistat şi ridicat, de la cetăţeni 112 arme deţinute ilegal.

În perioada de referinţă, de asemenea, au fost înregistrate 106 infracţiuni, comise cu aplicarea sau folosirea armelor de foc, dintre care 3 omoruri, 2 vătămări intenționate grave, 4 infracţiuni de determinare la sinucidere și 3 huliganismeîn traficul rutier.

Poliția a fost sesizată cu privire la 250 incidente săvârșite cu aplicarea armei, dintre care în 139 cazuri, armele erau deţinute ilegal sau erau de tip pneumatic.

În acest context, forțele de ordine insistă asupra faptului ca posesorii de arme:

– să nu poarte arme în stare de ebrietate;

– să se abţină de la folosirea armelor;

– să nu folosească armele contrar destinaţiei lor speciale;

– să se abţină de la folosirea armelor atunci, când nu există pericol real sau când acesta poate fi evitat;

– să nu poarte armele la întruniri sau alte măsuri de masă pentru a nu pune în pericol viaţa sau sănătatea personală, precum şi a celor din jur;

– să nu fie admis accesul la arme a membrilor familiei, rudelor, oaspeţilor sau altor persoane străine;

– să nu lase armele în genţi, autoturisme sau în alte locuri fără supraveghere.

Vă atenţionăm, că pentru admiterea sau comiterea cu vinovăţie a unui incident sau infracţiune cu armă, riscaţi o sancţiune contravenţională sau penală, retragerea şi anularea permisului de armă, suspendarea dreptul de deţinere sau de port şi de folosire a armei, precum şi limitarea dreptului de proprietate prin interdicţia de posesie a armelor pe un termen de 5 ani.

You may also like

Comments are closed.

By