Două persoane, găsite fără suflare într-un beci din Pelinei

beci

Salvatorii au fost alertați în după-amiaza zilei de luni, 13 noiembrie, în satul Pelinei, raionul Cahu. Trei persoane au fost depistate în beciul unei case particulare.

Echipajul medical a preluat și transportat la spital pentru îngrijiri medicale, un bărbat de 49 de ani, care după primele informații este stăpînul locuinței. Alte două persoane, femei de 36 și 45 de ani și-au pierdut viața. Cel mai probabil aceștia și-au intoxicat cu dioxid de carbon, în urma procesului de fermentare a vinului din beci.

Alte circumstanțe urmează să fie investigate de către organele de drept.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență roagă cetățenii să fie foarte prudenți, în perioada fermentării vinului. Nu este recomandată aflarea pe perioade lungi în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sînt dotate cu sisteme de ventilare.

Drept acțiuni de verificare a nivelului de concentrație cu vapori periculoși, atunci cînd mergeți în beci, e recomandat să aprindeți o lumînare. Astfel poate fi verificat nivelul de oxigen, în dependență de durata de ardere a lumînării.

Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau cu ventilare, iar atunci cînd presupunem că în beci există persoane care necesită ajutor, este recomandat să fie chemate echipe speciale, fără să ne punem viața în pericol. În astfel de situații, este important apelarea imediată a Serviciilor de urgență, pentru ajutor calificat.

You may also like

Comments are closed.

By