Doi moldoveni, pasageri ai cursei Chișinău-Germania, au făcut cale întoarsă de la vama Leușeni

vama leuseni

Falsul într-un permis de conducere moldovenesc și într-o carte de identitate românească, a constituit motiv de cercetare a doi cetățeni moldoveni. Polițiștii de frontieră au depistat documentele falsificate în punctul de trecere Leușeni.

Actele au fost identificate în urma unor bănuieli rezonabile asupra comportamentului a doi cetățeni moldoveni, ambii pasageri a unui Mercedes Benz-Sprinter de rută ocazională Chișinău-Germania, care s-a prezentat la ieșirea din țară prin punctul de trecere Leușeni.

La solicitarea inspectorilor, unul din bănuiți a prezentat benevol o carte de identitate românească ce prezenta indici de falsificare. Tânărul de 28 de ani pe numele căruia era actul, a declarat că nu cunoaște despre falsul în document și că a fost perfectat de către patronul firmei unde activa în Germania.

Cel de-al doilea caz a fost consemnat la un alt pasager de 23 de ani, în urma verificărilor, a fost depistat un permis de conducere moldovenesc falsificat. Din declarațiile acestuia, s-a constatat că actul a fost perfectat în Federația Rusă de către angajatorul moldoveanului, cu scop de folosire la locul de muncă. Mai mult, cetățeanul rus l-a atenționat pe tânăr că permisul de conducere este falsificat și să nu-l pună în aplicare pe teritoriul R. Moldova.

Tinerilor nu le-a fost autorizată trecerea, iar documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză. Cercetările sunt continuate de ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră, în vederea elucidării circumstanțelor.

Screenshot_3

Screenshot_4

You may also like

Comments are closed.

By