13 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

Dispoziție // Banii cheltuiți de subdiviziunile Primăriei Chișinău, la vedere

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a dispus crearea unui grup de lucru pentru asigurarea procesului de transparență a modului de utilizare a banilor publici de către subdiviziunile administrației publice locale.

Potrivit unei dispoziţii a edilului-şef, conducătorii subdiviziunilor structurale și a entităților economice ale municipiului Chișinău vor asigura publicarea bugetelor subdiviziunilor pe care le administrează, precum şi a informaţiilor despre cheltuielile efectuate şi cele ce urmează a fi efectuate până la sfârşitul anului 2017, pe pagina web oficială a Primăriei www.chisinau.md.

Pe pagina web www.chisinau.md va fi creat un modul distinct, unde va fi plasată toată informația cu privire la bugetele și fluxurile de cheltuieli ale subdiviziunilor structurale și entităților economice ale municipiului Chișinău. Conducătorii subdiviziunilor Primăriei şi Consiliului municipal Chişinău poartă răspundere personală pentru utilizarea eficientă a mijloacelor financiare pe care le gestionează.

În altă ordine de idei, Silvia Radu a emis o dispoziţie prin care obligă conducătorii subdiviziunilor structurale și ai entităților economice să prezinte lunar primarului general interimar rapoarte de activitate, bazate pe date și statistici, în scopul eficientizării activității și soluționării problemelor stringente ale autorităților administrației publice locale a municipiului Chișinău.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img