DETALII şocante din ancheta privind explozia de la mina Uricani, România

mina uricari

Ancheta de la Mina Uricani, România, demarată în urma exploziei în care un miner a murit şi trei au fost răniţi, este în plină desfăşurare. Surse din cadrul anchetei susţin că minerii ar fi fumat în subteran, deşi ştiau că acolo se produc acumulări de gaze. Mai mult, ei nu ar fi avut aparatele care să indice prezenţa metanului. La locul exploziei s-au găsit mucuri de tigară, dar şi pachete de tigări. Cel mai probabil, deflagraţia s-ar fi produs din cauza unei aprinderi de metan. Cercetările continuă pentru a se stabili clar cauzele exploziei. Raportul oficial al inspectorilor de muncă va fi gata la sfârşitul lunii, informează RTV.net.

Țigara este, la acest moment al anchetei, un posibil „chibrit” al declanşării aprinderii metanului, scrie Gazeta de dimineaţă. Mai multe probe ar sta la baza acestei ipoteze şoc. Mucurile de ţigară găsite la locul unde s-a petrecut accidentul colectiv de muncă. Mai apoi, alte 10 ţigări găsite în pachetul unuia dintre muncitori, ţigări care coincideau cu mucul/mucurile găsite.

Mai mult, metanomentrul – aparat minier care face parte din echipamentele miniere obligatorii – nu se afla asupra conducătorului formaţiei de lucru. Metanomentrul ar fi fost lăsat în „dulap”.

În 30 octombrie, o explozie a avut loc la Mina Uricani, cel mai probabil din cauza unei aprinderi de metan. În urma accidentului, un miner şi-a pierdut viaţa, iar alţi trei colegi de-ai lui au suferit arsuri pe corp, fiind transportaţi cu un elicopter la spitale din Bucureşti.

You may also like

Comments are closed.

By