Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în Legislativ ar ajunge doar trei partide

sondaj

Rezultatele sondajului realizat de către Institutul Republican Internațional (IRI) arată că doar PSRM, PAS și PD ar ajunge în Legislativ, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare.

Partidul Socialiștilor ar acumula 30 la sută din sufragii, PAS – 21%, iar PDM – 8%. Sub pragul electoral rămân comuniștii, care ar obține un scor de 4%, la fel ca și Partidul Platforma DA. Partidul Nostru al lui Renato Usatîi ar acumula 2% din voturi, urmat îndeaproape de Partidul Liberal, cu 1%. Iar Partidul Liberal Democrat din Moldova nu ar acumula nici unu la sută din sufragii.

Cât privește opțiunile alegătorilor deciși, pentru PSRM ar vota 34% dintre moldoveni cu drept de vot, PAS ar acumula 23%, iar PDM – 9 la sută. În cazul partidelor care nu ajung în Parlament, opțiunile alegătorilor sunt aceleași: PCRM și PPDA – 4%, PN – 2%, PL – 1%, iar PLDM – sub 1%.

Respondenții au fost întrebați și cu privire la prezența activiștilor partidelor politice în teritoriu. Dintre formațiunile prezente în raioane, cele mai active sunt PSRM, PDM și PAS. Astfel 50 la sută dintre participanții la studiu au spus că au văzut în localitățile lor, în ultimele 12 luni, activiști ai Partidului Socialiștilor, 36% au observat activiști democrați, iar 21% – de la PAS.

Printre formațiunile care au o prezență mai mică în teritoriu sunt Partidul Nostru – 17%, Partidul Liberal – 12%, Partidul Comuniștilor – 9%. Formațiunea lui Andrei Năstase, Partidul Platforma DA, este pe locul 7, cu 8%, aceeași vizibilitate ca și în cazul PLDM.

You may also like

Comments are closed.

By