CRIMA din sectorul Râșcani // Tânăra ucisă de o altă minoră presta servicii sexuale sub podul de pe strada Albișoara

images-cms-image-000016492

Crima din sectorul Râșcani, descoperită în luna septembrie, a scos la iveală mai multe detalii din viața victimei, dar și a celei care a ucis-o, ambele de 14 ani.

Crima a avut loc la sfârșitul lunii august, iar cadavrul victimei, o fată de 14 ani, a fost descoperit în septembrie, în stare de putrefacție într-un parc din sectorul Rîșcani al Capitalei.
Corpul neînsuflețit a fost depistat de un trecător pe strada Braniștii 19, colț cu strada Alecu Russo, 14/1, din sectorul Rîșcani al Capitalei. Medicul legist a stabilit atunci că victima a decedat din cauza unor lovituri puternice şi asfixieri în zona gâtului.

În cadrul anchetei, ofițerii de investigație au stabilit că victima este o minoră din Capitală, care locuia împreună cu mama sa în vârstă de 49 de ani, într-un bloc locativ la câteva străzi mai la deal de locul unde s-a produs odioasa crimă. Femeia alertase autoritățile că fiica sa a plecat de acasă în seara de 19 august și nu s-a mai întors. Nu era pentru prima oară când aceasta pleca de acasă fără să-și anunțe mama. Anterior aceasta a dispărut de mai multe ori, uneori chiar și pe timp de 7- 10 zile, dar de fiecare dată revenea acasă, informează portalul Today.MD.

Victima era prietenă bună cu cea de-a doua minoră, cea care ar fi sugrumat-o. Ambele prieteneau cu prostituatele care prestează servicii sexuale contra plată sub podul de pe strada Albișoara din Capitală și la rândul lor, uneori aveau aceeași ocupație.

Minora arestată de poliție, fiind suspectată de omor intenționat, este originară din localitatea localitatea Vorniceni, Strășeni, de mai multă vreme era plecată de acasă în Capitală, unde obișnuia să vagabondeze pe străzi, să presteze servicii sexuale contra plată, iar nopțile și le petrecea împreună cu alți copii ai străzii în clădirea părăsită a fostului Hotel „Național” din Centrul Capitalei, mai scrie sursa citată. La Vorniceni ea locuia împreună cu mama și frații vitregi, părinții fiind divorțați de mai mult timp. Mama sa locuiește în satul Lăpușna, Hîncești, iar tatăl minorei este periodic plecat la muncă în Marea Britanie.

„Minora a început a avea probleme cu legea, după ce câțiva ani în urmă părinții acesteia au divorțat. Mama sa s-a întors în localitatea de baștină, iar fetița a rămas în grija tatălui care s-a recăsătorit cu o altă femeie, care la rândul ei are alți doi copii minori. Tatăl fetiței a plecat la muncă peste hotare, iar ea a rămas în grija mamei vitrege. Din cauza că nu se putea acomoda în noua familie, aceasta a început să fugă mai des de acasă. De nenumărate ori am încercat să vorbim cu mama fetiței despre comportamentul acesteia, însă ea nu vrea să audă nimic despre fiica sa, s-au dus discuții și cu tatăl, dar el este mai des plecat la muncă în străinătate. Minora a fost plasată de câteva ori la Casa „Așchiuță”, un centru de plasament din Capitală, însă la scurt timp fugea de acolo. Am plasat-o și într-o familie extinsă din Strășeni, însă și de acolo a fugit. Ei îi place să fie mai independentă și să nu depindă de nimeni. Noi am făcut tot posibilul să o ajutăm, dar… Ea mai figurează într-un dosar penal pentru furt, după ce un cunoscut de-al său, dintr-o localitate din Strășeni, a acuzat-o că i-ar fi furat o sumă mare de bani din casă”, a declarat, pentru Today.md, Diana Cotelea, șefa Secției Securitate și Ordine Publică, din cadrul IP Strășeni.

În cadrul audierilor, minora le-a spus oamenilor legii că cearta dintre ea și victimă a apărut din cauza unei sume de bani care urmau să o primească de la un client. Fata și-a recunoscut vina și a declarat că totul s-a întâmplat spontan și nu și-a dat seama când și-a sugrumat amica.

În acest context învinuita a fost arestată pe un termen de 30 de zile la solicitarea procurorilor şi este cercetată penal pentru omor intenţionat. Conform legislţaiei în vigoare ea riscă o pedeapsă cu închisoare de la 10 ani până la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By