7 C
Chișinău
Thursday, April 15, 2021

Cauza decesului Stelei Popescu: Actrița era moartă de 12 ore. Noi DETALII

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Decesul actriţei Stela Popescu a survenit în urma unui accident vascular cerebral hemoragic sever și a intrat în comă, au declarat vineri, surse medicale după finalizarea autopsiei. Accidentul vascular a avut loc cu 12 ore înainte ca Stela Popescu să fie găsită de fiica sa.

Sursele citate au menţionat că actriţa nu prezenta leziuni externe, notează agerpres.ro.

Stela Popescu era îmbrăcată în haine de casă și televizorul mergea. E de presupus că AVC-ul (accidentul vascular cerebral) – se produsese deja cu niște ore, chiar la nivel de o zi, în urmă. În această situație, actrița avea, cu siguranță dureri mari de cap, amețeli și o stare de slăbiciune. E de presupus că Stela Popescu se pregătea să iasă din casă pentru a cere ajutor, scrie libertatea.ro.

Medicii susțin că actrița putea fi salvată dacă se intervenea în prima oră de la AVC.

Amintim că actrița Stela Popescu, originară din Basarabia, a murit la vârsta de 81 de ani. Ea a fost găsită fără suflare de către fiica sa vitregă, în holul casei în care locuia în București. Stela Popescu va fi înmormântată duminică.

Urmăriți mai jos ultimul discurs al Stelei Popescu, la Gala Femeilor de Succes 2017, care trăda problemele de sănătate cu care se confruntă. Actrița avea un comportament surprinzător şi vorbea incoerent pe scenă. De aici, rezultă că accidentul vascular s-ar fi putut produce în urmă cu 2-3 zile, adică înainte de apariţia de la Gală, mai scrie protv.ro.

Accidentul vascular cerebral se produce atunci când un vas de sânge de la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocat de un cheag de sânge.

Celulele nervoase din zona afectată își încetează funcția în câteva ore după producerea AVC, iar partea corpului care este controlată de acea zonă a creierului nu mai poate funcționa adecvat.

Printre manifestările care apar după producerea unui accident vascular cerebral sunt: deficitul motor sau o lipsă de putere în mână ori în picior, o asimetrie a feței sau o deficiență de limbaj, un episod de pierdere a memoriei de scurtă durată sau o vedere dublă, precum și amețeli grave.

Ultimul interviu cu Stela Popescu:

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img