Catastrofa aeriană din Coasta de Fildeș // Cutiile negre ale aeronavei vor fi expediate la Kiev pentru descifrare

avion africa moldoveni

Cutiile negre ale aeronavei AN 26-100, preluate în urma accidentului aeronautic din 14 octombrie 2017, vor fi expediate de către autoritățile din Coasta de Fildeș săptămâna aceasta la Kiev pentru descifrare. Decizia a fost luată în urma vizitei la fața locului a grupului de experți din cadrul Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, desemnați pentru a participa la investigarea cauzelor producerii accidentului.

Grupul de experți a evaluat, în cadrul vizitei, epava aeronavei, înregistrarea convorbirii cu dispeceratul, echipamentul etc. Reieșind din tipul de echipament instalat la bordul aeronavei, la moment Uzina Antonov din Kiev deține aparatajul necesar pentru descifrarea datelor, care va fi gata în circa 4 săptămâni.

În baza descifrărilor de pe cutiile negre ale aeronavei, dar și a datelor acumulate până în prezent în urma investigărilor la fața locului, autoritățile din Coasta de Fildeș vor elabora un raport preliminar pe accident. La definitivarea raportului vor participa cu asistență și experții Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, care vor pleca din nou la fața locului.

După prezentarea raportului preliminar pe accident, AAC al Republicii Moldova va elabora un set de recomandări pentru companiile care exploatează acest tip de aeronave, menționează Autoritatea Aeronautică Civilă.

Amintim că avionul s-a prăbuşit în Oceanul Atlantic imediat după decolarea de pe aeroportul din Abidjan, situat în Coasta de Fildeş. La bordul aeronavei se aflau zece persoane, dintre care şase cetățeni ai Republicii Moldova și patru cetățeni ai Republicii Franceze. În urma prăbușirii, patru moldoveni au murit, iar alţi doi cetățeni ai RM şi patru francezi au fost răniţi.

Printre persoanele decedate se numără: comandantul echipajului – Litovka Evgheni, pilotul secund – Șicanov Alexandru, inginerul de bord – Pavel Besedin și un alt membru al echipajului – Dmitrii Melniciuc.

Aeronava transporta încărcătură în baza unui contract cu armata franceză.

You may also like

Comments are closed.

By