Calmîc: Pentru reabilitarea și reparația drumurilor din localități va fi repartizat mai bine de un miliard de lei

drum lucrari chisinau ungheni.jpg44455

Reabilitarea drumurilor locale se numără printre prioritățile Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI) pentru anul viitor. Planul lucrărilor în acest sens a fost discutat de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, într-o ședință cu șeful Agenției de Stat a Drumurilor. Investițiile prevăzute pentru drumuri locale sunt de aproximativ 1 miliard de lei.

Un subiect aparte l-a constituit reparația drumurilor din sate și alte localități rurale, fapt ce va contribui la dezvoltarea acestora. Ministrul Calmîc a precizat că prevederea dată face parte din obiectivele principale ale MEI. În acest sens, vor fi redirecționate surse financiare în sumă de mai bine de un miliard de lei. De asemenea, vor fi stabilite criteriile tehnice după care vor fi selectate localitățile unde se vor efectua lucrări de reabilitare și reconstrucție.

008-1_7

O altă întrebare discutată a fost bugetul pentru anul 2018. S-a stabilit repartizarea mijloacelor fondului rutier pe anul 2018 în sumă de peste 972 449,3 mii lei pentru lucrări de întreținere şi reparație a drumurilor publice naționale. Dintre care, circa 559 mii lei pentru întreținerea drumurilor și 380 mii lei pentru reconstrucția, reparația drumurilor publice naționale şi a construcțiilor inginerești.

Vicepremierul Octavian Calmîc a menționat că prioritatea numărul unu sunt drumul din paralela Strășeni cu toate lucrările adiacente și drumul de ocolire a municipiului Ungheni, care trebuie să fie dat în exploatare la începutul lunii decembrie, proiecte pentru care s-au repartizat mijloace financiare în sumă de 70 mln lei. Construcția drumului de ocolire a orașului Ungheni este un proiect important, urmând să scurteze cu circa 20 km din drumul până la Vama Sculeni și până la noul pod peste Prut, precum și va micșora esențial circulația transportului de tranzit prin municipiul Ungheni.

You may also like

Comments are closed.

By