Blogger: De ce tace Maia Sandu după ce UE a anunțat că dă bani Moldovei?

maia sandu3

Lidera Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, nu a făcut încă nicio declarație privind decizia UE de a acorda sprijinul macrofinanciar Moldovei în valoare de 100 milioane de euro. Asta deși anterior insista că Moldova nu va primi acești bani, iar că guvernarea nu își îndeplinește angajamentele asumate. Bloggerul Eugen Luchianiuc compară situația actuală cu cea legată de FMI, când Sandu a cerut instituției să nu ofere bani Moldovei.

„Toți suntem deprinși că, atunci când e vorba de bani pentru Republica Moldova, Maia Sandu (a se citi echipa de consilieri ai ei pe domeniul economico-financiar) nu tace. Mulți probabil țin minte acel fail (n. red. – eșec) în care Maia Sandu a și înscris un video-adresare către FMI să nu-i dea Moldovei ruble

Ieri, la Bruxelles, Armașu/Cioclea au semnat cu europenii acordul adițional cu privire la împrumutul de 100 de milioane de euro, dintre care 40 de procente vor fi grant. Banii vor veni pe la începutul lui 2018”, scrie Luchianiuc. 

Acesta mai notează că reușitele guvernării de la Chișinău l-au convins până și pe europarlamentarul Siegfried Mureșan, un critic activ al acesteia, care, la fel ca și Maia Sandu, prezicea Moldovei înghețarea sprijinului financiar.

„Da voi țineți minte cum urla pe la colțuri (a se citi – sponsored pe facebook) Mureșan despre faptul că Republica Moldova nu este un stat de drept și că guvernul de la Chișinău nu trebuie recunoscut și că nu merită deloc banii.

S-a înmuiat Eurodeputatul din greșeală trimis la Bruxelles/Strasbourg de către România. Probabil a înțeles că doar moldovencele nu-i vor satisface pe deplin dorința de a fi mare și tare. Sau poate l-au calmat ai lui din EPP care, s-a demonstrat deja, se vând pentru un sfanț”, mai scrie bloggerul.

You may also like

Comments are closed.

By