BILANȚUL operațiunii antidrog: 25 persoane, reținute // Valoarea drogurilor sechestrate, estimată la 15 milioane de lei (VIDEO)

99_3

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratului Național de Investigații în conlucrare cu cei de la Direcția de Poliție a municipiului Chișinău, Oficiul Principal al Procuraturii municipiului Chișinău, Inspectoratele de Poliție din teritoriu și oficiile Procuraturilor la care se atribuie conform competenței, au desfășurat 183 de percheziții în 27 de raioane ale republicii.

Perchezițiile au vizat persoanele implicate în trafic de droguri în cantități deosebit de mari pe întreg teritoriul țării.

În cadrul operațiunii au fost reținute 25 de persoane, dintre care trei sunt femei, cu vârsta cuprinsă între 19 și 47 de ani. Persoanele reținute aveau rolul de organizatori și intermediari la comercializarea drogurilor.

Totodată, polițiștii au ridicat peste 35 kg de droguri de diferite tipuri: peste 4 kg de droguri sintetice (PVP), peste 10 kilograme de marijuana, 10 litri de opium acetilat sau produse derivate, 3 litri de precursori, 650 de pastile Ecstasy, 6 kilograme de plante de mac, peste 2 kilograme de produse etnobotanice, mai multe doze cu conținut al substanțelor psihotrope, heroină, o seră cu plante de cânepă, plante uscate de cânepă pregătite pentru prelucrare.

Valoarea totală a drogurilor sechestrate se estimează la 15 000 000 lei.

De asemenea, în cadrul perchezițiilor, forțele de ordine au depistat și ridicat 4 arme de foc (pistoale) și peste 250 de cartușe de luptă, cartușe oarbe, o grenadă, stații radio, echipament de camuflare și deghizare.

Dacă suspecții vor fi găsiți vinovați ei riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

De asemenea, în cadrul operațiunii forțele de ordine au deconspirat activitatea unei reţele criminale bine organizată şi specializată în comercializarea online a drogurilor în proporţii deosebit de mari. Din grupare fac parte 7 membri, cu vârstele cuprinse între 20 ani şi respectiv 35 ani, originari din Chişinău, Calaraşi şi Criuleni. Prin intermediul reţelelor online, potenţialul client solicita o doză, două sau trei doze de droguri, printr-un mesaj remis online în aplicaţia grupului închis. Clientul era obligat să achite bani de la 350 lei până la 2 000 lei, prin intermediul terminalelor de plăţi electronice. Ulterior el primea un mesaj în care era specificat locaţia drogurilor ascunse.

Astfel de ascunzişuri au fost depistate în jur de 97 de locaţii pe teritoriul mun. Chişinău. Iar în urma percheziţiilor demarate la domiciliul unuia dintre membri, au fost depistate pacheţele deja pregătite pentru a fi ascunse în acele locuri, fiind depistate şi ridicate droguri sintetice de tip PVP. Aceştia au fost arestaţi pe un termen de 30 de zile şi sunt cercetaţi penal pentru realizarea drogurilor în proporţii deosebit de mari. Conform legii învinuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By