Autorul atacului de la New York era şofer pe taxiurile Uber (FOTO/VIDEO)

171031170948-15-manhattan-incident-1031-restricted-truck-for-story-exlarge-169

Autorul atacului de ieri de la New York, uzbekul Sayfullo Habibullaevic Saipov, are 29 de ani, era căsătorit, avea doi copii, lucra pentru Uber şi locuia în New Jersey, scrie The Guardian.

Habibullaevic Saipov, care a intrat în SUA în 2010, a locuit pe rând în Ohio, Florida şi apoi în Patterson, New Jersey, citează RTV.net.

suspectul_resedinta_24780200

Uber a confirmat că bărbatul trecuse verificările pentru a putea deveni unul dintre şoferii săi şi a anunţat că i s-a blocat accesul la aplicaţie. De asemenea, compania a spus că a luat legătura cu echipa care investighează atacul de la New York, pentru a furniza toate datele necesare, declarându-se totodată oripilată de acest atac.

Anchetatorii au găsit un bilet în camionul cu care suspectul a intrat pe o alee destinată pietonilor şi bicicletelor.

Conform CNN, care citează un oficial de rang înalt, bărbatul a scris în engleză că a acţionat în numele ISIS, notează protv.ro. La fel s-au găsit mai multe note scrise de mână, sub forma unui jurământ de credinţă faţă de Stat Islamic, alături de o imagine cu un steag al organizaţiei teroriste, potrivit surselor CNN.

app-front-ny-terror

Saipov

Anchetatorii analizează şi o posibilă legătură a bărbatului cu anumite persoane din statul New Jersey, unde ar fi locuit.

Conform unor surse citate de CNN, suspectul a închiriat un vehicul în aceeaşi zi în care a comis atacul, de la o filială Home Depot din New Jersey, mai scrie Mediafax.

new york manhattan attack 2

Atacatorul a avut mai multe probleme cu legea, în mai multe state. Saipov era citat pentru amenzi în trafic, în Missouri şi Pennsylvania. A fost arestat în Missouri, în octombrie 2016, după ce a fost emis mandat în momentul în care nu s-a prezentat la Curte, unde era judecat pentru un delict pe care l-a comis. A plătit o garanţie de 200 de dolari pe care a pierdut-o însă când nu s-a prezentat în instanţă, în noiembrie.

Amintim că uzbekul a intrat cu o mașină pe o pistă pentru biciclete, după care a coborât și a deschis focul la întâmplare. Atacatorul a fost împuşcat în abdomen de către poliţişti şi transportat la spital unde a fost operat. În total, opt persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite.

You may also like

Comments are closed.

By