22.2 C
Chișinău
Monday, June 21, 2021

ATENȚIE pe timp de ploaie! Două persoane au ajuns la spital în urma unui accident produs la Orhei

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Inspectoratul Național de Patrulare atenționează conducătorii să circule cu maximă atenție pe timp de ploaie. Din cauza condițiilor meteo, două persoane au ajuns la spital în această dimineață în urma unui accident rutier, produs în apropiere de orașul Orhei.

Șoferul unui automobil de model Toyota, în vârstă de 38 de ani, a ieșit pe contrasens și s-a izbit aproape frontal într-un automobil de model Suzuki, care venea din partea opusă și în care se aflau cinci persoane. În urma impactului, automobilele au fost grav avariate, iar doi pasageri din automobilul Suzuki, au ajuns la spital cu mai multe traumatisme, potrivit Today.MD.

INP menționează că, în condiţiile unui carosabil umed lumina se reflectă și scade substanțial vizibilitatea iar carosabilul poate fi lunecos. Astfel, şoferii sunt îndemnați să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi şoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, polițiștii de patrulare recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie permanent aprinse.

Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze impecabil.

De asemenea, INP atenționează pietonii să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă. Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img